NL īŒ“
 • ī”¶Intex Specialist
 • ī”¶Zeer snelle levering
 • ī”¶Bel nu 0111-643077
Team De Bruine Schommel
 • check_circleVoor elk budget een Intex Zwembad
 • check_circleOnze klanten geven ons een [1] met [2] beoordelingen
 • check_circleAdvies op maat telefonisch of kom langs in onze winkel
 • check_circleNiet goed - Geld terug
 • check_circleAchteraf betalen
 • check_circleTot 30 dagen retour
add_shopping_cart

Zoutwatersysteem voor zwembad

Een zoutwatersysteem is afgelopen jaren steeds bekender en populairder geworden. In deze categorie vind je ons assortiment intex zoutwatersystemen. Met een zoutwatersysteem hoef je geen chloor meer te gebruiken, het zout wordt namelijk omgezet in chloor. Op deze manier word je zwembad nét zo schoon als bij een chloorsysteem. Wat de voordelen zijn hiervan lees je onderaan de pagina.

Bezig met laden...
Product
 • play_arrowAfmetingen: 55 x 35 x 29 cm
 • play_arrowMin. Pompcapaciteit: 2650 L/uur
 • play_arrowMax. Zwembadinhoud: 26.500 L
Verzendkosten: €

Intex Zoutwater Systeem Middel 

Specificaties:
Afmetingen:  
Lengte: 55 cm
Breedte: 35 cm
Hoogte: 29 cm
Algemene informatie:  
Minimaal vereist vermogen filterpomp: 2650 L/uur
Max vermogen filterpomp: 11355 L/uur
Geschikt voor zwembaden tot: 26.500 Liter
Ingebouwde omvormer: 220 V > 12 V
Max. chloorproductie: 5 gram per uur
Slangaansluiting pomp: Ø 32 / 38 mm
Standaard geleverd
 • Intex Zoutwater Systeem middel
 • Slang 38 mm
Plus -en minpunten
 • doneZeer eenvoudig te monteren
 • doneGeen schadelijke chemicaliën
 • doneGeen vale zwemkleding
 • closeU dient rekening te houden dat de opgegeven capaciteit van het zoutwatersysteem minder is dan de fabrikant aangeeft
Waarom een zoutwatersysteem?
Met een zoutwater systeem hoeft u geen chloor meer te gebruiken. Het systeem zet het zout om in chloor. Het uiteindelijke zoutgehalte van uw zwembadwater is ongeveer 10% van zeewater. U merkt bijna niets van het zout in uw zwembadwater. Zout is opgebouwd uit twee elementen: Natrium en Chloor. Als het zoute water langs de ingebouwde elektrolyse cel stroomt, wordt er chloor geproduceerd door het zoutsysteem. Dit chloor doodt de algen en bacteriën. Als u chloortabletten gebruikt, blijven er nog allerlei schadelijke deeltjes achter in het water. Door middel van dit zout water systeem blijven deze deeltjes niet achter.
Filterpomp nodig!
Om het zoutwatersysteem te gebruiken, heeft u een filterpomp nodig. De filterpomp moet minimaal 2.650 Liter water per uur kunnen pompen, om het systeem goed te laten werken. Wij kunnen geschikte pompen bijleveren, deze kunt u vinden bij 'relevante producten' onderaan deze pagina.
Het is belangrijk dat er puur zout in het systeem gebruikt wordt. Als er Jodium in het zout zit, krijgt u geel water! Let dus goed op dat u puur zout gebruikt. U kunt bij ons zwembadzout bijbestellen, dit kunt u onderin vinden bij de 'relevante producten'.
Hoeveel zout heb ik nodig?
De Hoeveelheid zout u nodig hebt voor uw zwembad is eenvoudig te berekenen: Zwembad inhoud (in liters) x 0,003 = Aantal kg Zout. U hoeft niet telkens nieuw zout toe te voegen. Het Systeem maakt van het aanwezige zout steeds nieuwe chloride. Wanneer u toch eenmalig wat extra zout moet toevoegen, geeft het Zoutwatersysteem dit zelf aan.
 

Voorraad: check_circle

Levertijd: 1 - 2 werkdagen

€215, 00

incl BTW

remove add
ī””In winkelwagen

Intex zoutwatersysteem kopen?

In deze categorie vind je ons assortiment zoutwatersystemen. Zoals je net al hebt kunnen lezen is een zoutwatersysteem een vervanging voor chloor. Het zout wordt namelijk omgezet tot chloor en zo heeft het een reinigende werking. Het voordeel aan een zoutwatersysteem is dat het geen kleine deeltjes achterlaat in het zwembad. Chloor is nou eenmaal een sterk product. Wanneer chloor gebruikt wordt in het zwembadwater kan het zijn dat er kleine deeltjes chloor in het water blijven zweven. Met een Intex zoutwatersysteem is dit niet het geval. 

Hoeveel zwembadzout heb ik nodig?

De hoeveelheid zout die je nodig hebt voor je zwembad is eenvoudig te berekenen:
Zwembad inhoud (in liters) x 0,003 = aantal kg zout.
Het is niet nodig om telkens nieuw zout toe te voegen aan het zoutwatersysteem. Het zoutsysteem maakt van het aanwezige zout telkens nieuwe chloride. Mocht het wel een keer gebeuren dat er extra zout nodig is, dan geeft het zoutwatersysteem dit zelf aan.

Contact

Een keuze maken tussen al deze producten is lastig. Wij geven je graag persoonlijk advies. Hiervoor kan je contact met ons opnemen via telefoon of e-mail.